sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Vko 5

”Kalastus”

Ullakolleni on vuosien saatossa ehtinyt kertyä edustava kokoelma erilaisia vakituisesta palveluksesta vapautettuja perhovapoja. Vaimoni mielestä olen valantehnyt jemmaaja, joka ei koskaan heitä mitään menemään. Täytyy myöntää, että puolisoni kritiikki on ainakin osittain aiheellista. Törmäsin tavaroita penkoessani vanhaan vapavarastooni ja täytyy tunnustaa, että se oli emotionaalisesti eräänlainen pyhiinvaellus muistojen kujalle.

Ruhje kahvan korkissa toi mieleen kuuman kesäpäivän Poltinkoskella kauan kauan sitten. Toisen vavan katkennut kärki sateisen elokuun iltahämärän Kaironkosken niskalla, jolloin hölmöyksissäni kelasin perukesolmun kärkirenkaan taakse kalaa haaviessani. Daiwan 80-luvun onneton kampuravapa ja toivorikkaat ensiaskeleen harrasteen parissa.

Vaikka kalamiehet tavatessaan taittavat peistä erilaisten vapojen paremmuudesta, niin nykyään saa rahalla huomattavan paljon enemmän ja parempaa laatua kuin ennen. Kuitu- ja valmistusteknologian kehitys on tuonut kuluttajan ulottuville kohtuuhintaisia tuotteita, joita ei ennen ollut edes olemassa.

Muut asiat

Tiede

Yhdysvallat valitettavasti sitten meni ja leikkasi tulevat kuulennot liittovaltion budjetista pois. Kolmen miljardin vuosittainen panostus saattaa kuulostaa tavallisesta palkansaajasta isolta summalta, mutta paikallinen pankkituki maksoi juuri noin 800 miljardia. Tuon raha olisi riittänyt kuulentojen vuosibudjeteiksi noin vuoden 2277 kevääseen asti. Eipä silti, etteikö pankkien pelastus olisi vielä pahemman talouskriisin välttämiseksi ollut tarpeen, mutta tuossa on vain jonkinlainen vertailukohta valtion budjettien suuruusluokista.

Ihmisenä olemiseen kuuluu jollakin tasolla uteliaisuus siihen mitä seuraavan kukkulan takaa mahtaa löytyä. No, tulevaisuudessa uteliaisuudesta näyttävät pitävän huolta kiinalaiset ja intialaiset. Jäljellä olevat viisi sukkulalentoa, lähimpänä STS-130 Endeavour sukkulalla, on toki luvattu lentää.

Puhelimet / E75

Sain kuluneella viikolla uudeksi työkännykäkseni Nokian E75. Olen ollut vähän utelias kyseisen puhelimen käyttöominaisuuksien suhteen. Jossakin vaiheessa aioin ostaa kyseisen luurin ns. siviikäyttöön, mutta olen vielä malttanut mieleni. Kertyneiden ensikäden kokemusten mukaan pitäytynen vielä vanhassa E61i:ssäni. Siinä on jotenkin jämäkämpi yleisolemus ja isompi näyttö. Odottelen vielä, josko Motorolan Euroopan markkinoille suuntaama Droid menetyspuhelimen versio Milestone ilmestyisi kauppoihini.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti