sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Vko 6

Kalastus

Näin kun päivät pitenevät ja kevät jo miltei siintää horisontissa alkaa mieli askaroida entistä ahkerammin kalastuksen ja koskivesien parissa. Pääasiallinen kesävapani, ainakin pienillä koskilla, on keskitoiminen Orviksen Clearwater II #5-luokassa. Onko kukaan mahdollinen lukija pannut merkille kyseisen vapatyypin lievää aliluokitusta? Heittosiimana käytän #5-luokan DT:tä. Kyseisellä siimalla vapa ei mielestäni toimi kovin hyvin. Olen ajatellut hankkia kesäksi, joka toivottavasti kaikkien pakkasjaksoennätysten takaa vielä joskus koittaa, #6-luokan WF:n pitkällä kartiolla. Onko kellään kokemusta tällaisesta kombinaatiosta?

Muut asiat

Street View

Nyt se sitten on vihdoin tapahtunut. Googlen Suomen Street View- kuvat on julkaistu kuluneella viikolla. Otin itsekin pienet ”tyypit” ja ajelin Keskustorilta Hämeen sillalle Google-auton katolla. Osa jalankulkijoiden kasvoista ja autojen rekisterikilvistä on Googlen tietosuojalupausten mukaan blurrattu, mutta joitakin henkilöitä kyllä tutut luultavasti tunnistaisivat kuvista. Onko se toisaalta niin paha asia?

Torstain YLEn iltauutisten mukaan asia on sittenkin paha. Raahelainen mies on tehnyt poliisille tutkintapyynnön salakatselusta. Kyseinen mies kuulemma istuu takapihallaan puutarhatuolissa housut nilkoissa. Hänen kasvonsa on kuvassa käsitelty tunnistamattomaksi. En halua sen paremmin rajoittaa kuin kritisoidakaan raahelaisen miehen oikeutta istuskella housut nilkoissa ulkosalla, mutta jos asia on luonteeltaan jotenkin arkaluontoinen niin kannattaisi varmaan suorittaa istuskelu sisätiloissa.

Toisaalta jos ko. mies ei olisi tehnyt asiasta tutkintapyyntöä kovinkaan moni ei luultavasti tietäisi hänen istuskelleen housut nilkoissa takapihallaan. Asia ei varmastikaan olisi päätynyt ainakaan valtakunnallisiin uutisiin. Varsin monissa laitteissa, iPodeja myöten, on nykyään jonkinlainen mahdollisuus tallettaa kuvaa. Tästä johtuen jokainen voi nykyään joutua ulkona kuvatuksi ja kuva voi levitä Internetissä miten laajalti tahansa ja kuvaa ei koskaan enää saa pois julkisuudesta vaikka miten haastaisi ja haluaisi.

Tämä tarjoaa (ainakin) kaksi varteenotettavaa opetusta. Olet käytännössä aina vapaata riistaa ja yksityisyys on, jos ei nyt aivan katoamassa, niin ainakin se on muuttanut muotoaan. Toinen opetus on, että ei pahemmin kannata mokailla ulkosalla tai olet seuraa iso hitti YouTubessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti