sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Vko 8

Kalastus

Orvikselta on tullut kaudelle 2010 uusi ja varsin mielenkiintoinen vapasarja tuotemerkillä Hydros. Bongasin uutuuden paikallisessa SporttiPekassa Lielahdessa. Kyseisen vavan hintalappu oli hiukan alle 500 €, joka sekin tosin on kaukana nuukan miehen kipurajan takana. Henkilökohtaisen vakaumukseni mukaan 300€ on ehdoton katto perhovavasta.

Mikä teki kyseisen kepin mielenkiintoiseksi oli myyjän toteamus, että kyseessä on periaatteessa sama aihio ja tekniikka kuin yli 800€ maksavissa Helios-vavoissa. Netin kuvista voi päätellä, että muutos Helioksesta Hydrokseksi on lähinnä kosmeettinen. Kelankiinnikekin näyttää pikku muutoksista huolimatta hyvin samanlaiselta. En tiedä Orviksen myyntilukuja, mutta mieleeni juolahti ajatus Orviksen yrityksestä myydä Helioksen aihioita kaupaksi menevämpään hintaan alentamatta virallisesti lippulaivamallinsa hintaa.

Muut asiat

”Musiikki”

Niinhän siinä sitten kävi. Vakaa aikomukseni mennä katsomaan Lynard Skynardia maanantaina kaatui pakkasen, iltaunisuuden ja työaamun ristiaallokossa kuin lastu laineilla. Ilmeisesti on vähitellen luovuttava ajatuksesta mennä arki-iltana ns. ulos. Mitenkähän AC/DC konsertin mahtaa käydä. Kiristyvä pakkanen ei varmaan (toivottavasti) kiusaa kesäkuussa Ratinassa.

Lumikuorma

Uutisissa kerrotaan, että ensiapupolille saapuu jatkuvana virtana kattoilta pudonneita kiinteistön omistajia. Rakennusmääräykset edellyttävät, että täällä eteläisessä Suomessa katon pitää kestää 180kg/m2 lumikuorma. Harrastin menneellä viikolla vähän empiiristä tutkimusta. Laskin lumen painon kotipihastani otetusta näytteestä. Totesin, että noin metrin nietos hieman pakkaantunutta lunta painaa tuon 180kg/m2. Kattotuolien ja muiden rakenteiden lujuuslaskelmissa on luultavasti mukana jonkinlainen varmuuskerroin tuon määräyksen lisäksi, joten pitäisin aika epätodennäköisenä, että määräysten mukaan rakennetun omakotitalon katto romahtaisi missään olosuhteissa lumikuorman alla. Voinhan tietysti olla väärässäkin. Joka tapauksessa lienee parasta laittaa sekä valjaat että korkki kiinni kun menette katolle.

1 kommentti:

  1. Onneksi olet tutkivaa sorttia, etkä kiivennyt katolle....

    VastaaPoista