sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Vko 4

Kalastus

Ei tälläkään viikolla. Koskien kuvaaminen siirtyy maaliskuulle.

Muut Asiat

Talvi

Ei ihme, että sää on tuntunut vähän kalsealta. Uutisten mukaan kuluva kuukausi on ollut kylmin 20 vuoteen. Vuoden 1987 sanotaan olleen vielä hivenen kylmempi. Muistan kyseisen talven edelleen hyvin. Asuinpaikkakuntani oli vielä silloin vähän maalaismaisempi ja yleisenä pukeutumiskoodina oli tuolloin, ihan kirkonkylässä asti, pilkkihaalari. Ei muutoin olisi huonompi idea nytkään, liika sivistys on pilannut monta hyvää asiaa. Viimeisin pilkkihaalarini on vielä ullakon kätköissä, mutta olen ”kasvanut” siitä ulos.

Vaikka asumukseni on kaikilla energiatehokkuus hilavitkuttimilla höystetty, niin leivinuuneja saa lämmittää lähes päivittäin ja silti öljyä näyttää kuluvan enemmän kuin arabit ehtivät pumppaamaan.

iPad

Viikon suurin IT-uutinen oli Applen iPadin julkistus. Laite näyttää sijoittuvan jonnekin läppäreiden ja iPhonen väliseen maastoon. Ensimmäinen mieleen tuleva kysymys onkin miksi. Onko Steve Jobs keksinyt taas jotakin, joka tulee mullistamaan tapamme elää ja toimia digitaalisessa todellisuudessa vai onko kyseessä Jobsin kultasormen ensimmäinen kunnon näppäilyvirhe pitkään pitkään aikaan. Laite ei edelleenkään toista Flash-videota ja nimeäminen iPadiksi toki noudattaa Applen valitsemaa linjaa, mutta alkaa jo muutoin tuntua kuluneelta vitsiltä.

Google/Kiina

Tällä palstalla jo useampaankin kertaa käsitelty Googlen, Yhdysvaltojen ja Kiinan kolmiodraama alkaa saada painoarvonsa mukaista näkyvyyttä jo valtamediassakin. Sekä Maikkarin että YLEn uutisissa on ollut juttuja aiheesta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti