sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Vko 44

Muut asiat

Varsinaista kalastusta ei kuluneella viikolla ollut ohjelmassa. Sunnuntaina oli Pyryn nimipäivä. Keli oli mukavan puolipilvinen vaikkakin ajankohtaan nähden viileä. Ei silti auta valittaa pikkuasioista. Muistanpa lähivuosilta toisenlaisen Pyryn päivän, jolloin lunta tuli parikymmentä senttiä vuorokaudessa ja tuuli kinosti sen paikoin metrin pöykyiksi.

Viihde

Katseluuni on ajautunut DVD-kokoelma ”Saturday Night Live, 25 Years of Music”. Kyseistä showta on joskus aikanaan 80-luvulla näytetty myös Suomessa. Varietee-tyyppisestä TV-ohjelmasta on kuuluisuuteen ponnahtanut lukuisia elokuvissakin menestyneitä tähtiä kuten Steve Martin, Dan Aykroyd, Bill Murray ja Mike Mayers. Sarja on pyörinyt yhtäjaksoisesti NBC-kanavalla vuodesta 1975.

Vanhempaa materiaalia katsellessa voi todeta, että TV-viihteen taso ei ole viime vuosina kohentunut. Andy Kaufmanin muodonmuutos Taxi-sarjan Latkasta Elvikseksi ja John Belushin järjestämä yllätysduetto Joe Cockerin kanssa ovat ehdottomia klassikkoja. Moni nykyartisti joutuukin toteamaan, että karismaa ei saa kaupasta eikä persoonallisuutta pesoilla.

IT

Tämän viikon mielenkiintoinen uutinen tulee maailman filmipääkaupungista Los Angelesista. Useiden tekniikkan sivustojen, mm. www.eweek.com, mukaan Google on voittanut tarjouskilpailun Los Angelesin kaupungin sähköpostipalveluiden tuottamisesta. Paikallinen kaupunginvaltuusto päätti asiasta yksimielisesti, mutta samalla määriteltiin sanktioita jos tietoturvallisuus syystä tai toisesta vaarantuu. Poliisilaitos ei vielä hypännyt Googlen kelkkaan, vaan katsoo miten asiat kehittyvät muilla sektoreilla. Sopimuksen hinta oli hieman yli 7 miljoonaa dollaria.

Erittäin mielenkiintoiseksi pitkällä tähtäimellä asian tekee se, että äänestyksessä häviävällä puolella oli Microsoft. Kaupan referenssiarvo on valtava, jos Google saa homman hoidettua asiallisella tavalla. Google voi mennä miltei minne tahansa ja sanoa, että jos Los Angelesin kokoisessa kirkonkylässä hommat hoituvat, niin ne saadaan hoitumaan teilläkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti