sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Vko 47

Kalastus

Kävin sunnuntaina katsomassa Siuronkoskella miltä kaamoskalastus näyttää. Kaamoksesta ei toisin ollut tietoakaan, aurinko paistoi, vaikkakin luonnollisesti melko matalalta. Aurinkolasitkaan eivät olisi olleet liioittelua. Päivä oli kuluneen viikon yleisen tason huomioiden varsin kaunis, ainakaan vettä ei satanut kokoaikaa kaatamalla. Länsilounaan suunnalta vyöryi sumupilvi ennakoiden taas kosteamman ilman saapumista ensi viikoksi.

Vaikka siima ei vapaan kiinni tällä kerralla jäätynytkään, niin talvikalastus on talvikalastusta vaikka voissa paistaisi. Tähän aikaan vuodesta aurinko onneksi nousee sen verran myöhään, että aamukalaankaan ei tarvitse lähteä ns. silmä kourassa. Aamusta huolimatta koskella oli jonkin verran tungosta.

Kaiken kaikkiaan tämän vuoden marraskuu vaikuttaa tilastojen valossa olevat melko lailla samaa kaliberia kuin viime vuonna. Molempina vuosina oli omat kylmät jaksonsa, mutta ne ajoittuivat vähän eri tavoin. Pitkän aikavälin ennusteet näyttävät lupaavan lämpimähköjä kelejä joulukuun alkuun asti.

Syyssateet ovat tuoneet vettä melko mukavasti koskeen. Päätin kokeilla samoja perhoja kuin edellisellä retkelläni Merikarvialle. Alun perin oli tarkoitus sitoa muutamia testiperhoja, joissa risteävät runkohäkilä ja Marabousta tehdyt ”siivet” luokan #6 streamerikoukkuun. Ajan puutteen takia homma jäi vaiheeseen.

Kun mieli palaa koskelle tähän aikaan vuodesta niin täytyy sanoa, että perhokalastus on jopa sikainfluenssaa vakavampi oireyhtymä. Tähän tautiin ei tunnu sen paremmin rokotus kuin Tamiflukaan auttavan.

Kuvia Siuronkoskelta

Muut asiat

IT

Maemo / Symbian

Matkapuhelinmarkkinoilta on tällä viikolla kantautunut huhuja siitä, että Nokia olisi luopumassa N-sarjan malleissaan Symbian käyttöjärjestelmästä ja korvaamassa sen Linuxiin pohjaavalla Maemo käyttiksellä. Sen sijaan Symbianin on ilmoitettu jatkavan E-sarjan bussiness puhelimissa ja halpaluureissa. Itse pidän kyseistä järjestelyä omituisena ja voisin pistää pienet roposeni pantiksi siitä, että vuoteen 2014 mennessä kaikki Nokian puhelimet toimivat Linux-alustalla.

Jossakin määrin käy tavallaan sääliksi henkilöitä jotka ovat investoineet raskaasti aikaansa ja tarmoansa Symbian-ohjelmoinnin opiskeluun. Symbian on tunnetusti lähes mielipuolisen vaikea ”kieli” kaikkine Nokian omine ohjelmistokirjastoineen. Toisaalta taas sekä Maemo että Symbian ovat pohjimmiltaan C++ kieltä. Mene ja tiedä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti