sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Vko 19

Muut asiat

Kalastus tällä viikolla jäi vähille koska toukokuun toinen sunnuntai on äitienpäivä ja Urbaanillakin kalamiehellä on äiti. Ketterä harmaa pantteri, joka on arvaamaton lahjatoiveissaan. Toiveena saattaa olla mitä tahansa kirjasta kirveeseen. Tänä vuonna listalla oli pari kirjosiepon pönttöä. Äitini oli tarkkailut lintuja ja huolestunut kirjosiepon asuntotilanteen negatiivisesta kehityksestä, kun pahansisuinen sinitiainen ajoi kirjosiepon pois pöntöstään. Pönttöjä siis hankintaan. Kirjosieppo on pihapiirissä varsin hyödyllinen asukki, koska se lintukirjan mukaan kantaa poikasilleen viisinumeroisen määrän lentäviä hyönteisiä eli hyttysiä pesintäkaudessa.

Viikko on muutenkin ollut kiireinen, mutta pari kalastusaiheista videota / tv ohjelmaa olen ehtinyt katsoa. Ostin AEGMedian tuottaman ”Trout Bum Diaries vol. 1, Patagogia” DVD:n. Viisi kaveria matkaa viisi kuukautta Etelä-Amerikan eteläisimmässä osassa risalla Jeepillä. Videolla on tarjolla paljon väsytyskohtauksia, joissa esiintyy täkäläisittäin ajatellen hillittömän suuria taimenia. Argentiinan laajalla La Pampalla voi takaheittoa venyttää rauhassa ilman alituista taakseen pälyilyä. Niillämain ei takasilmukkaa tarvitse sovitella kahden koivun ja kolmen oksan väliin samalla toivoen, ettei tulisi tuulenpuuskaa.

Toinen kalastusaiheinen ohjelma tuli VOOM-kanavalta. Siellä pyörii sarja Collective Intelligence eri esineiden keräilystä ja harrastamisesta. Sarja on amerikkalainen ja näkökulma sen mukainen. Maanantaina tuli jakso vieheiden keräilystä. Ohjelman formaattina on antaa kaksikymmentä vihjettä aina kunkin keräilykohteen tärkeistä asioista. Amerikassa on kerho joka asiaa varten. Viehekeräilijöiden kerho on NFLCC. Sivuilta www.nflcc.org voi mennä tutkimaan Amerikan meininkiä.

Osa vieheiden keräilijöistä on keskittynyt antiikkisiin perhoihin. Pari mielenkiintoista vihjettä ohjelmasta sai. Ensinnäkin vanhoja perhoja voi puhdistaa hiusten kuivapesuaineella ja lämmittää sen jälkeen miedosti hiusten kuivaajalla. Juontajan mukaan käsittely tekee ihmeitä kokoelman yleisilmeelle. Toinen vihje oli ötököiden luonnonmukainen häätäminen perhokokoelman kimpusta. Laitetaan neilikan siemeniä laatikoihin ja kutsumattomat vieraat pysyvät loitolla.

Suuren luvut ja kallis hinta ovat rapakon takana varma keino saavuttaa mielenkiintoa. Ohjelman lopussa kerrottiin, että kallein ja harvinaisin koskaan kaupattu viehe on ollut Riley Haskellin joskus 1850-luvun puolivälin jälkeen valmistama suurikokoinen Minnow. Tästä vieheestä on kuulemma huutokaupassa maksettu 101000 USD. Löysin tälle tiedolle pari vahvistusta internetistä. Niiden mukaan kauppa olisi tehty Etelä-Carolinan osavaltiossa vuonna 2004. Tuolla hinnalla olisi saanut parikin ”ajettavaa autoa”, niin kuin tavataan sanoa.

Ehkä ensiviikolla ehdin taas ottamaan kontaktia koskivesiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti