sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Vko 49

Kalastus

Sään puolesta sekavan viikon jälkeen kävin taas sunnuntaina Siurossa nauttimassa viikoittaisen koskikalastus annokseni. En olekaan tainnut aiemmin kalastaa joulukuussa, saatikka sitten itsenäisyyspäivänä. Vaikka itsenäisyyspäivänä olikin aste plussan puolella niin mikään poikkeuksellisen lämmin se ei tämän vuosikymmenen mittapuun mukaan ollut. Viisi kertaa 2000-luvulla on ollut jonkin verran lämpimämpää kuin nyt. Kalastuskausi näyttää tänä vuonna venyvät melko pitkälle, joten vuosiluvan hinnalla saa nyt normaalia enemmän hupia per euro. Kalastussessio jäi verraten lyhyeksi jälleen kerran unohtuneiden hanskojen takia, mutta kyllä pari tuntia kosken rannalla näin talviaikaan on kuitenkin aivan riittävä rupeama.

Muut asiat

FRA

Joulukuu on koittanut ja samalla on koittanut aika, jolloin ruotsalainen sotilastiedustelu FRA on aloittanut kaiken Ruotsin alueen poiki kulkevat viestiliikenteen vakoilun. Tämä tarkoittaa mm. kaikkea suomalaisten ulkomaalaisten palvelimien kanssa tapahtuvaa dataliikennettä. Sähköposti, joka lähetetään Suomesta suomalaisen operaattorin kautta Suomeen ei kuulu tämän aktiviteetin piiriin, mutta esim. Gmail kuuluu. Tosin olen nähnyt jossakin mainittavan, että vaikka laki on astunut voimaan systeemi ei vielä olisi teknisesti valmis.

Ruotsi sanoo jahtaavansa terroristeja, mutta eri maiden tiedustelupalvelut ovat eteviä myös ns. valtiollisessa yritysvakoilussa. Kyseessä on toiminta, jossa kansallisen edun nimissä oman maan yrityksille luovutetaan ulkomaisista kilpailijoista eri operaatioissa haaviin jäänyttä tietoa. Samoin FRA:lla on valtuudet luovuttaa yksittäisistä ihmisistä keräämiään tietoja myös muiden valtioiden tiedustelupalveluille. Kuten tunnettua ruotsalaisten iso sponsori ja yhteistyökumppani Amerikan markkinoilla on jo pitkään ollut CIA-niminen yleisagentuuri liike. Suosittelen vähintään PGP:n ja digitaalisten allekirjoitusten käyttöä ainakin liikesalaisuuksia sisältävien viestien osalta. Lisätieoja osoitteesta www.pgpi.org.

Live musiikkia

Käväisin perjantaina edustamani kulttuuriyhdistyksen kanssa musiikki-ja mediapersoona Harri ”Hate” Konttisen 50 v. päivillä Tullikamarin Klubilla. Päivänsankari loi maineensa 70-luvun loppupuolen uudenaallon mukana Karanteeni- yhtyeessä. Arvovaltaiselle kutsuvierasjoukolle esiintyivät mm. Pate Mustajärvi ja Tumppi Varonen Karanteenin säestämänä. Yhdistyksemme AV-vastaava Sami kuvasi toimintaa ja tapahtumia antaumuksella, joten ehkä myöhemmin saamme YouTube-linkin tämän postauksen jatkoksi. Sattuman kaupalla samaan aikaan seinän toisella puolella Pakkahuoneella olivat töissä eräät toiset vanhat tutut. Delegaatiomme piipahti visiitillä ja onnittelemassa saavutuksista myös Pakkahuoneen backstagella.

En ole, kuten jo olen tainnut mainita, koskaan ollut mikään mainittava iltavirkku. Bändit aloittivat kaikki klo 21:00 jälkeen, joten silmää painoi jo valmiiksi, mutta jaksoin silti ”urheasti” lähes loppuun asti.

IT

Puhelimet

Kallasvuo lupasi Nokian pörssipäivillä, että vuoden kuluttua Nokian puhelimilta voi odottaa jotain todella ”maagista”. Yrittääkö pääjohtaja viestiä, että lähiaikoina ei kannata ostaa uutta Nokian luuria vaan odottaa vuosi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti