sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Vko 38

Kalastus

Kalastuskausi oli varsinkin alkupuoliskoltaan vähintään kohtuullinen. Jatkuvat lämpimät ilmat heinäkuun puolivälin jälkeen alkoivat voimakkaasti vaikuttaa kalojen ottihalukkuuteen. Samoin jo monesti edellä mainitsemani vedenpintojen lasku joissakin vesistöissä alkoi vaivata.

Tämän kesän löytönä voin pitää Siuronkoskea. Vaikka olenkin tiennyt paikan olemassaolosta, en jostakin syystä ole aiemmin käynyt koskella. Huolimatta kovahkosta kävijäpaineesta on sopu tuntunut aina antavan sijaa. Perhokalastajan toimintaa rajoittaa jonkin verran takaheittotilan puuttuminen lähes tyystin. Hyvin rullaava vapa onkin täällä tarpeen. Varsinkin kovahko etelätuuli haittaa voimalan kanavan kalastamista perhovälineillä. Vastatuuleen rullaaminen ei oikein aina ota onnistuakseen ja kalastus muuttuu voimalajiksi. Etelätuulella aloinkin kalastaa uomaa voimalaitoksen päästä ja etenin ylävirtaan päin. Kärkiuppoava siima oli tarpeen jotta perho ehtisi riittävän syvälle enne kuin virta toi sen takaisin kalastajan kohdalle.

Pomarkussa sijaitseva Kynäsjoki oli koko kesän suunniteltujen käyntikohteiden listalla, mutta homma jäi tämän kesän osalta suunnitelman asteelle. Kuvien ja juttujen perusteella Kynäsjoki on selvä alkukesän paikka. Toinen mielenkiintoinen paikka on Pori-Tampere tien varressa oleva Putajankoski. Se virtaa Mouhijärvestä Kiikoisjärveen ja on myös erittäin pienimuotoinen. Sivulla www.perhorasia.fi luvanmyyntipaikaksi on edelleen merkattu kaksi tai kolme vuotta sitten palanut Putajan SEO. Näyttää myös siltä, että mahdollinen Kokemäenjoen retki menee syys-lokakuulle.

Jos asut jollakin tavalla Näsijärven vaikutusalueella kannattaa ehdottomasti seurata sivustoa www.palatsinraitinsilta.fi. Siellä on nähtävillä mm. päiväkohtainen Näsijärven pinnan korkeus.

Muut asiat

IT

Viime viikolla puheena ollut tilaamattomien tietokoneiden lähettäminen Yhdysvaltojen julkishallintoon on saanut eräänlaista jatkoa. Paikalliselle säästöpankkiyhdistykselle on lähetetty koulutusmateriaalia CD muodossa. Kun levyjä on ryhdytty käyttämään on todettu niiden sisältävän haittaohjelmia. Ohjelmien tarkoitus oli luoda järjestelmiin ns. takaovia joiden kautta varsinaiset haitta- tai vakoiluohjelmat olisivat asentuneet. Tästäpä tuli mieleeni, että erilaiset toimijat Suomessakin lähettelevät yrityksiin varsinkin vuodenvaihteen tienoilla kaikenlaisia puhelinluetteloita yms. mainos ja markkinointimateriaalia CD:llä. Niitä on lojuu silloin vähän kaikkialla ja jos käyttäjiä ei Windows-ympäristöissä ole pudotettu ”User” tasolle niin kuka tahansa voi asentaa työkoneeseensa CD levyltä melkein mitä tahansa. Tässäpä uutta miettimisen aihetta asianosaisille.

Toinen mielenkiintoinen tällä viikolla korviini kantautunut juttu oli Israililaisten tutkijoiden 2002 kehittämän GSM-puheluiden salakuuntelukonseptin tuotteistaminen Yhdysvalloissa. Siitä kuitenkin jatkossa enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti