sunnuntai 30. elokuuta 2009

Vko 35

Kalastus

Kuokkalankoski

Kävin tiistaina Lempäälän Kuokkalankoskella ja siellä lähinnä Katepalin tehtaan kupeessa sijaitsevalla Herralankoskella. Paikallisten mielestä vettä oli vähänlaisesti ja koski näytti helposti kahlattavalta. Lievää savisameutta lukuunottamatta vesi oli kuitenkin yllättävän kirkasta. Katepalille kurvasi rekka aina silloin tällöin, joten kattohuopabisnes näyttää lamasta huolimatta vetävän.

Koskella oli vähän ruuhkaa, laskin parkkipaikalta kymmenkunta autoa. Nuoremmanpolven perhomies sain aivan katoksen edestä kirkkaan taimenen. Perhona oli violetti Leech. Kovasta kävijäpaineesta huolimatta paikka oli silmiinpistävän siisti. Tavalliset koskenrantojen koristeet, kuten muovikassit ja kaljatölkit loistivat poissaolollaan.

Vuosilupa (90€) ei ollut mitenkään pahan hintainen. Lempäälä ei ole kovinkaan kaukana asuinpaikastani, joten ehkä ensikaudeksi teen pikku investoinnin. Alueella on kartan mukaan melkoisesti kalastettavaa. Täytyy silti ensin tehdä vähän tiedustelua muista Kuokkalan koskipaikoista kun taimenen rauhoitus alkaa ja muuten paremmin ehtii.

Kuokkalankosken webbi-sivut ansaitsevat erityismaininnan. Domain www.kuokkalankosket.net on rekisteröity paikallisen puuhamiehen nimellä ja sivut pyörivät webbi-hotellin palvelimella. Oikeassa reunassa olevat linkit on toteutettu php:llä. Harvalla kalapaikalla on näin ammattimaisen tuntuisesti ns. amatöörivoimin? ylläpidettyjä sivuja. Sisältö on myös riittävän informatiivinen. Sivuilla olevan saalipäiväkirjan mukaa kalaa näyttää tulevan aika tasaisesti.

Kalastuslupia myydään Lempäälässä useammassakin paikassa ja Tampereella ainakin SporttiPekka myy lupia.

Kuokkalankoski on isojen vesistöjen välissä. Sen kautta Mallasvesi ja Vanavesi virtaavat kohti Pyhäjärven ja sitä tietä Kokemäenjokeen. Syyskesällä kannattakin käydä kalalla lähinnä paikoissa, jotka ovat suurten vesistöjen välissä. Niissä riittä varmemmin vettä.

Siuronkoski

Sunnuntaina Siuronkoskella olivat orastavan syksyn merkit jo selvästi näkyvissä. Koivuissa oli jo paikoin keltaisia lehtiä ja viikon sateiden jäljiltä ilma tuntui jo syksyisen kolealta yli +15 asteen lämpötilasta huolimatta. Osasyynä koleuden tuntuun oli ajoittain kovana puhaltanut tuuli. Aamulla virtaus oli pysähdyksissä, mutta noin kymmenen maissa turbiinit lähtivät pyörimään ja virtaus palasi normaaliksi. Syynä voimaloiden sulkemiseen oli paikallisen veteraanin mukaan veden vähyys koko vesistössä. Kyröskosken ja Siuronkosken voimalat tasaavat vedenpintaa niin ettei F.E.Sillanpään kansallisromanttinen maisema Hämeenkyrössä kuivahda. Virtauksen palattua myös kalat selvästi heräsivät. Mielenkiintoiseksi kalastuksen teki se, että minulla peräti neljä kalaa kiinni, enkä onnistunut saamaan niistä ensimmäistäkään ylös. Joskus siis näinkin.

Muut asiat

IT

Oma kotimainen jättiyhtiömme Nokia on ollut uutisissa useampaan otteeseen lähiaikoina. Se julkistaa miniläppärin, Linux-puhelimen ja samaan syssyyn pörssianalyytikot ennustavat Nokian osakkeelle pysyvää, noin 20% arvon laskua. Nokiassa jyllää myös uudelleen organisointi, jossa puhelinten ja palvelujen tuotanto yhdistetään.

Laptop, Netbook ja MiniLaptop Pienillä kannettavilla tietokoneilla alkaa olla nimityksiä aivan riittämiin. Nyt Nokia tuo pakkaa hämmentämään omansa nimellä Booklet3G. Nokian sivuilla olevien kuvien mukaan laite muistuttaa jossakin määrin Applen alumiinisia kannettavia ja siinä tulee olemaan Windows7? käyttöjärjestelmä sekä pitkältä tuntuva 12 tunnin akunkesto. Laiteen ominaisuuksiin kuuluu nimen mukaan 3G yhteys. Tämä tarkoittanee sitä, että pelkkä SIM-kortti riittää eikä mitään mokkuloita eikä vekkuloita tarvita internetyhteyden muodostamiseen. Lisäksi laitteeseen voi ostaa sisältöä Nokian Ovi sovelluskaupasta ja Nokia Music Storesta. Sivuilta europe.nokia.com/find-products/mini-laptop löytyy lisätietoa laitteesta.

Nokian uusi N900-puhelin muistuttaa N97-mallia. Siinä samanlainen alta esiin liukuva näppäimistö ja kosketusnäyttö. Käänteentekevää on, että puhelimen käyttöjärjestelmänä ei olekaan vanha tuttu Symbian vaan Linux-pohjainen Maemo. Laite tulee olemaan N-sarjan uusi lippulaiva. Se on pakattu täyteen multimediaominaisuuksia ja nopeita verkkoyhteyksiä. Se julkistetaan virallisesti 02.09.09 samassa Nokia World-tapahtumassa Stugartissa kuin edellä mainittu Booklet3G.

Kuvia Kuokkalankoskelta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti