torstai 18. kesäkuuta 2009

Vko 25

Kalastus

Viikosta 25 näytti muodostuneen yllättävän kiireinen monessakin mielessä, enkä valitettavasti ehtinyt lainkaan kalalle tällä viikolla. Paremman puutteessa olen sentään ehtinyt katsella yhden kalastusaiheisen DVD:n. AEGMedian tuottaman ”Trout Bum Diaries vol.2, New Zealand”. Kyse on saman sarjan levystä kuin joskus aikaisemmin mainitsemani Patagoniassa kuvattu video.

Tässäkin neljä kaverusta kiertää Uutta Seelantia tällä kertaa risalla Toyota Hiacella. Autoa tuunattiin asianmukaisesti maalaamalla siihen maastokuvioita ja laittamalla pässin pääkallo koristamaan etumaskia. Uuden Seelannin maisemat ovat todella upeita kuten jokainen, joka on nähnyt ”Taru Sormusten Herrasta” - trilogian tietää.

Perhoina käytettiin isoja peurankarvasta sidottuja pintaperhoja ja erittäin pitkiä, 5-6 metrisiä ohuita perukkeita. Luulisi olevan melko vaikeaa kalastaa oudokseltaan kaksi kertaa vavan mittaisella perukkeella. Pitkän perukkeen tarve selittyy erittäin kirkkailla vesillä. Kalastaja näkee taimenen ja vastavuoroisesti myös toisinpäin. Kalastus näytti tapahtuvan siten, että penkalta katseleva tähystäjä kertoi veden rajassa kyyristelevälle heittäjälle minne pitää heitto suunnata. Maltti oli valttia vielä kalan iskettyäkin. Nyrkkisääntö oli, että ennen vastaiskua piti malttaa lausua mielessään sanat”God Save the Queen” muutoin kala ei ehtinyt kunnolla ottaa perhoa. Kunnon Kansainyhteisö meininkiä Uudessa Seelannissa.

Minulle ennennäkemätön kuvakulma tällä videolla on ns. vapakamera, jossa kamera on kiinnitetty jotenkin vavan kahvaan ja kuvasta näkyvät heiton vaiheet erikoista kulmasta.

Muut aiheet

Musiikki

Yle Teema näyttää seitsemän osaista sarjaa bluesista. Sarja on seuraamisen arvoinen jos musta musiikki tai yleensä populaarimusiikin historia kiinnostavat. Sarjasta näytetään sunnuntaina 21.6.09 klo 11:30 kolmas osa, joten vielä ehtii mainiosti mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti