sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Vko 14

Kalastus

Kevät etenee lopultakin vauhdilla pitkän odottelun jälkeen. Viikolla 14 oli pari upeaa päivää jolloin olisi ollut mukava olla ongella tarkkailemassa sumukorentojen kuoriutumisia ja paistattelemassa päivää. Ottikalenterin mukaan päivät eivät olleet parhaita mahdollisia, mutta tässä vaiheessa vuotta auringon asento on kuun asentoa tärkeämpi, ainakin kalamiehen kannalta.

Jos kevääntulo jatkuu samaan tahtiin kuin tällä viikolla vaikuttaa siltä, että kauden ensikontakti koskenrantaan tulee otettavaksi pääsiäisviikonloppuna.

Kävin ostamassa Lielahden SporttiPekasta pohjasiimaa ns. kevät kelaan. Vanhan koulukunnan kalamiehenä arvostan dagronia vaikka maailma täynnä toinen toistaan parempia ohutkuituja. Samalla tarttui hyllystä mukaan Henry's Fork- joella Montanassa kuvattu DVD.

Sisältö oli ranskankielinen ja englanniksi / saksaksi dubattu, ei suomenkielistä tekstejä. Osa extroista oli pelkästään ranskaksi. Maisemat ovat upeita, Montanaa ei turhaan sanota Big Sky Stateksi. Kalastus oli catch and release- tyyppistä. Kalat olivat oppineet erittäin varovaisiksi ja valikoiviksi perhojen suhteen. Käytettävät perhot olivat pieniä #14 - #16 kokoa ja perukkeet ainoastaan 5X vahvuisia ja kalat taas isoja. Normaali saaliskala oli 50-60 cm Rainbow. Edellä kuvattu yhtälö kertoon, että väsytyksen pitää olla varsin pehmeäkätistä. Kalastus tapahtui kahlaamalla keskelle jokea ja heitot suuntauivat kohti rannan tuntumassa ruokailevia kaloja. Kalastuskausi touko- lokakuu. Eurooppalainen matkailija saavuttaa Henry's Forkin kuulemma lentämällä ensin Salt Lake Cityyn, sieltä sisäisellä lennolla Idaho Fallsiin ja sieltä tunnissa vuokra-autolla perille. Oppaan päivätaksa oli kuvaushetkellä (v. 2004) 300 -350 $.

Muut aiheet

Stockmannin Hulluilla Päivillä törmäsin jälleen kerran outoon puhelinhinnoitteluun. Nokian E75 kanta-asiakashinnaksi ilmoitettiin 480 € joka on ko. laitteen ehkä hieman yläkanttiin oleva markkinahinta. Normaalihinnaksi oli merkitty 615 €. Laitteen MB-Hintaseurannasta tarkastettu hintahaarukka on 450- 506 € ja kallein tarkistushetkellä noteerattu hinta on ollut 530 €. Teleoperaattorin mainosta mukaillen voisi kysyä, että mistä näitä euroja oikein tulee Stockmannin hintoihin.

Viikon 14 ykköspuheenaihe IT-maailmassa oli Conficker-mato ja sen mahdollisesti aprillipäivänä aiheuttamat ongelmat. Conficker on levinnyt maailmalla miljooniin koneisiin, mutta sen varsinainen tarkoitus on toistaiseksi jäänyt hämärän peittoon. Aprillipäivä tuli ja meni, mutta mitään tavallisuudesta poikkeavaa ei näyttänyt tapahtuvan

Madon viimeisin versio, versio D , ottaa yhteyttä 50000 ennalta määritettyyn web osoitteeseen vuorokaudessa saadakseen päivityksenä uusia ”toimintaohjeita”. Aikaisemmat versiot tyytyivät 50 – 250 osoitteeseen. Tietoturva-asiantuntijat pystyivät varaamaan nämä osoitteet ennalta ja pääsemään paremmin selville haittaohjelman toiminnasta. 50000 osoitteen ennalta varaaminen ei enää onnistu ja madolle riittää kun joku saa päivityksen, koska madossa näyttää olevan vertaisverkko ominaisuus. Tuore päivitys leviää botin sisällä vaikka kaikki saastuneet koneet eivät saisikaan yhteyttä päivityspalvelimeen.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen blogi, ja hyviä valokuvia!
    - Päivi

    VastaaPoista