sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Vko 15

Kalastus

Sunnuntaina Siuro tarjosi monenlaista säätä kalamiehelle. Keli vaihteli lumisateesta auringonpaisteeseen ja koskessa mitä ilmeisimmin kala on alkanut liikehtiä toden teolla. Kalastuskausi on lähtenyt kaikissa suhteissa tänä vuonna reippaasti liikkeelle.

Kevääntuloa viimevuotiseen verrattuna ovat kuluneella viikolla hidastaneet yöpakkaset. Vaikka kesänteko olisikin hitaampaa, niin pahemmat kevään vitsaukset kuten tulvat ja routa saattavat näin olla hillitympiä.

Lankosken sivuilla ei ole mitään erityisiä mainintoja Merikarvian avajaisten sujumisesta. Saalispäiväkirjaosiokaan ei tarjoa ko. viikonlopulta mitään mullistavia kuulumisia. Tottahan ymmärrän, että Köffin väen pääasiallinen ansaintalogiikka liity kahviin, pullaan ja muuhun muonitukseen, mutta kuva ja rivi tai pari viikossa kalastuksesta toisi varmasti lisää kilinää kassaankin.

Muut asiat

Säätiedotukset lupaavat, että kevät on ainakin jossakin määrin tullut jäädäkseen ja kesärenkaat voisi jo ehkä periaatteessa vaihtaa. Asun sen verran kaukana sivistyksen parista ja joka aamu täytyy periaatteessa ja käytännössäkin lähteä aikaisin autoilemaan. Aion kuluttaa asfalttia nastoilla ainakin vielä niin kauan kun sääennusteet lupaavat pakkasöitä.

Viikon ykkösuutinen on tietysti Islannin Eyjafjöll-tulivuoren purkaus. Vaikka kansa Islannissa äänesti, ettei se maksa briteille ja hollantilaisille miljardeja euroja kipurahoja viikinkipankkiirien valloitusretkien jälkihoitona, niin monta miljoonaa tonnia kivituhkaa on miltei yhtä arvokas mineraalilisä ko. maiden pelloille.

Selailin aamuna muutamana tv:n kanavia aamiaista syödessäni ja törmäsin CNBS-kanavaan ja siellä Maria Bartiromoon. Okei, kukas se on ja mitä tämä tarkoittaa? Tämä tarkoittaa yhtä rock-historian epätodennäköisintä naishenkilölle kohdistettua ylistyslaulua. Punkrockkarin ylistys pörssitoimittajattarelle on jotakin mitä ei aivan hetimmiten osaisi odottaa. Vähän tunnettua on, että Joye Ramone oli suhteellisen taitava / onnekas pörssisijoittaja ja jätti edesmennessään vuonna 2001 jälkeensä sievoisen omaisuuden. Kappale nimeltä ”Maria Bartiromo” on Joeyn ainoaksi jääneellä sooloalbumilla ”Don't Worry About Me”. Kyseinen yleismiellyttävän näköinen leidi on Yhdysvalloissa taloustoimittajien keskuudessa jonkinlainen elävä legenda ja ilmeisesti ulkoisen habituksensa johdosta saanut liikanimen ”Money Honey”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti