sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Vko 14

Viikonloppuna lauantai oli ainoa päivä, jolloin pääsin verryttelemään heittokättä koskenrannalle. Elämäni on tällä hetkellä niin hektistä, että lukuisat kevään myötä oraalle nousseet perhonsidonta ideani eivät ole päässeet realisoitumaan.

Siurossakin kevät näyttää kehittyvän hyvää vauhtia. Lauantaina ei paikalla ollut kovinkaan paljon muita perhomiehiä. Kaikki kynnelle kykenevät olivat luultavasti Merikarvialla kauden avajaisissa. Vettä koskessa oli ns. lännen malliin ja virtaus oli erittäin kova. Kullanvärinen tinseli streameri tuntui olevat erityisessä suosiossa aurinkoisessa kevätsäässä.

Muut asiat

iPad

AppleInsider- sivuston mukaan Applen iPadia on myyty pelkästään julkaisupäivänä (5.4.2010) yli 300000 kpl. Tämä kuulostaa melkoisen uskomattomalta määrältä. Edellä mainitut myyntiluvut ovat luonnollisesti peräisin pelkästään Yhdysvalloista. Eurooppaan ja Suomeen kyseinen laite saapunee pikkuhiljaa joskus alkavana kesänä.

On melko tai erittäin epätodennäköistä, että koskaan tulisin kyseistä laitetta hankkimaan. iPadia markkinoidaan voimakkaasti erilaisten eKirjojen lukualustana. Olen sen verran vanhan liiton kansalainen, että pidän lukemisesta jo pitkään vallalla olleen käyttöliittymän eli painetun kirjan muodossa. Kirja kirjana ja tietokone tietokoneena, voisin muotoilla mottoni. Ymmärrän toki mikä helpotus laitteesta koituu esim. opiskelijalle, joka joutuu raahaamaan lukuisia kirjoja muassaan päivittäin.

Pluginit

Firefox-selaimesta näyttää tällä hetkellä tulevan uusi versio aina kun edelliselle hetkeksi selkänsä kääntää. Samalla täytyy pitää huolta myös selaimen ns. lisäosista. Mozillassa on kätevä ominaisuus https://www.mozilla.com/en-US/plugincheck/ . Sillä pystyy helposti tarkastamaan ja päivittämään pluginit, teemat ja muut nykyselaimiin kuuluvat himmelit.

Musiikki

Viikon miinussarakkeeseen voidaan kirjata Joan Osbornen Tampere-talon keikan peruuntuminen. Olen vuoden 1995 ”One Of Us” – hitistä lähtien seurannut kyseisen neitokaisen edesottamuksia. Eräs henkilökohtainen kohokohtani on ”What Becomes Of The Broken Hearted”- biisin tulkinta elokuvassa ”Standing in the Shadows of Motown”. Kyseinen kylmät väreet selkäpiihin nostattava esitys löytyy mm. YouTubesta haulla ”joan osborne motown”. Ei uskoisi, että valkoinen artisti pystyisi näin upeaan tulkintaan mustan musiikin klassikosta. Elokuva on erittäin suositeltava luotaus kaikkien tuntemasta, mutta samalla maailman tuntemattomammasta bändistä. Jos haluat tietää ketkä soittivat ja sovittivat kaikki Tamla Motown hitit katso tuo pätkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti