sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Vko 12

Kalastus

Siuronkoski ei tarjonnut tärppiä kummempia elämyksiä tällä viikolla. Totesin, että silloin välineet ovat tyydyttävällä tasolla kun niitä ei huomaa kalastuksen aikana. Kela, vapa ja siima toimivat kaikki kalastajan aivoitusten jatkeena eikä mikään elementti tunge kalastajan tietoisuuteen kesken varsinaisen toiminnan.

Sää oli kalastajan kannalta hyvä eikä edes pieni ajoittainen tihkusade haitannut. Päivän tärppi tuli pieneen, miltei mustaan, pitkäsiipiseen hyönteisjäljitelmään. Erittäin hyvällä tahdolla siitä saattaisi löytää viitteitä sumukorennon muodoista.

Muut asiat

Google vs. Kiina

Kiina ja Googlen konflikti näyttää jatkuvan ja pahenevan. Kiinan hallitus omistamiensa yhtiöiden kautta on pannut suhteensa Googleen jäihin. Googlen markkinaosuus ei Kiinassa ollut suuren suuri ja juuri se saa skeptikot epäilemään Googlen ratkaisujen moraalista perustaa. Toisaalta kun ajatellaan Sergei Brinin henkilökohtaista historiaa. Hänhän on syntynyt diktatuurissa joskin varsin nuorena muutti perheineen Neuvostoliitosta Yhdysvaltoihin, voisi uskoa hänen olevat ainakin osittain vilpitön sanavapauden puolustaja.


IP-osoite kassakoneessa

Käväisin lauantaina täältä maaseudulta aina suuressa Tampereen kaupungissa asti. Eräässä tavaratalossa huomasin kassakoneen kyljessä teipin johon oli kirjoitettu kyseisen maksupäätelaitteen IP-osoite. Osoite oli muistaakseni reitittymätön eli ns. harmaata sarjaa.

Ongelmalista kuitenkin oli, että osoite oli ilmeisesti konfiguroitu kiinteästi laitteeseen ja myös ainakin kahdessa muussa saman boutiquen kassakoneessa oli samanlainen informaatio tarjolla kaikilla halukkaille. Numeroista pystyi päättelemään erilaisia asioita verkon rakenteesta ja jopa reititimen ns. sisäportin osoitteen. Näistä tiedoista on melkoisesti apua potentiaaliselle verkkokriminaaleille. Muistuupa mieleeni tapaus tältä talvelta kun Helsinkiläisen kahvilan puutteellisesti suojatusta järjestelmästä vietiin melkoinen määrä asiakkaiden korttitietoja. Huolestuín sen verran näkemästäni, että tulevaisuudessa maksan ko. paikassa vain käitesellä jos jostakin syytä joudun siellä vielä asioimaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti