sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Vko 11

Kalastus

Olen viimeisen viikon seurannut nopeasti vaihtelevia sääennustuksia. Kirjoitushetkellä, alkuviikosta, näyttää siltä, että viikonloppuna saattaisi olla kelvollinen sää aloittaa perhokausi. Lupien osto käy onneksi nykyään netin kautta melko helposti ja nopeasti.

Ja niinhän siinä kävi. Luvat tulivat hankituksi, kausi avatuksi ja kevätpäivä tasatuksi, kaikki samana viikonloppuna. Keli Siuronkoskella sunnuntaina oli paikoin melko talvinen, mutta tarpeellinen määrä vaatetusta piti tuulen ja lumisateen jotakuinkin loitolla. Lämpötila oli nollan tuntumassa ja tuuli jossakin idän ja pohjoisen välissä. Tuulen suuntana tuo on kaikkein huonoin perhokalastajalle. Tuuli sopii varsinkin niskalle hyvin ja kalastaja joutuu heittämään koko ajan tuulta vasten. Ennuste lupasi ajoittataista auringonpaistetta, mutta se jäi toteutumatta.

Vettä oli koskessa vähän, normaalisti veden alla oleva loiva rantapenger oli nyt kuivilla ja helpotti mukavasti perhomiehen työtä. Olin kotoa lähtiessäni varautunut kovempaan virtaa ja valinnut valmiiksi turhan painavan perukkeen siiman jatkeeksi. Varsinkin voimalan alapuolella se painoi perhot koko ajan pohjakiviin. Kevyemmän perukkeen vaihdon jälkeen homma toimi paremmin. Ensikontakti kalaan jäi yhden epävarman tärpin varaan. Koskella ei vielä ollut varsinaista tungosta. Kanavan rantapolulla sattui yllättävä kohtaaminen. Vastaani tuulessa ja tuiskussa tarpoi yksinäinen sumukorento päättäväisen oloisesti kohti kosken rantaa.

Muut asiat

Nykyään ei aloittelevan soittajan tarvitse enää hinkata biisejä kasettinauhurilta korvakuulolla. Internetin ihmemaa on täynnä valmiiksi soinnutettuja tabulatureja sekä kitaralle että bassolle. Toisin oli 70-luvulla, jolloin Internetissä oli paljon vähemmän mitään hyödyllistä. Toisaalta oli muistaakseni melko kouluttavaa joutua ihan itse soinnuttamaan biisejä ja kuuntelemaan sanoituksia saadakseen ne bändin repertuaariin. Olen löytänyt muutaman melko kiinnostavan sivuston tukemaan uusiorämpyttely harrasteitani. Kaverini sai idean, että kulttuuriyhdistyksemme keräisi oman kokoonpanon soittamaan biisin tai pari tulevaan projektitulosten julkistustilaisuuteen. Mihinkähän tämäkin hullutus vielä johtaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti