sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Vko 42

Kalastus

Suomen ympäristökeskuksen vesistöennuste Merikarvialle lupaa pientä piristymistä ensi viikolle eli viikolle 43. Se tarkoittanee kalaretkeä viikonloppuna, jos kelit muuten sallivat ja muilta kiireiltä ehtii. Sitä ennen täytyy vaihtaa siima vanhasta kelasta uuteen kelaan.

Hankin lopultakin jo melko täysin palvelleen 90-luvulla Lontoosta ostamani ns. välisarjankelan tilalle vähän modernimman laitteen. Vaikka olenkin vannoutunut perhomies niin kellojen hinnat verrattuna niiden teknisesti suhteellisen yksinkertaiseen rakenteeseen eivät lakkaa ihmetyttämästä. Rakenne on periaatteessa lankarulla akselilla ja hinnat halvimmillaankin ovat kolminumeroisia. Vertailun vuoksi esim. Nokian Series 60-puhelimen voi saa halvemmalla kuin perhokelan. Kumpikohan on teknisempi laite ja vaikeampi rakentaa?

Muut asiat

IT

Kuluneella viikolla ruotsalaisille internetvirkamiehille sattui päivityksen yhteydessä pikku kömmähdys. Ruotsin koko .se-domain katosi noin puoleksi tunniksi Internetistä. Suomi vaikuttaa ottavat kaikessa mallia Ruotsista, joten nähtäväksi jää milloin meikäläinen Viestintävirasto laittaa tuulemaan.

Viikon IT-vinkki tulee Googlelta. Osoitteen http://google.com/safebrowsing/diagnostic?site= avulla voi testata onko Googlen palvelu havainnut sivuilla haittaohjelmia. Kokeile esim. nytimes.com-osoitettetta. New York Timesin sivuilta löytyi kolmannen osapuolen linkistä latautuva haittaohjelma toista kuukautta sitten ja se kummittelee edelleen Googlen analyysissä. Testi tapahtuu siis syöttämällä selaimen osoiteriville http://google.com/safebrowsing/diagnostic?site=nytimes.com.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti