maanantai 1. huhtikuuta 2013

Vko 13


Kevään tuleminen ei näytä edistyvän kovinkaan vauhdikkaasti. Kalastuskauden alku siirtyy sitä mukaa eteenpäin. Perhomessut näyttävät sijoittuvan vko 15 loppuun ja talvi on ennusteiden mukaan silloin vielä voimissaan. Mitä kalastaja voi siis tehdä jos kalaan ei pääse, vaikkakin Siuron päiväkirjassa näyttäisi olevan jo varsin lupauksia antavia merkintöjä.

Kalastaja voi mennä kuuntelemaan rockmusiikkia vaikkapa Tullikamarin Klubille. Kalamiehen suursuosikki jo kaukaa 70- luvun hämäristä, nyt jo lähes 70-vuotias Walesin kitaravelho ja pubrockin kruunamaton kuningas Dave Edmunds piipahti Tampereella pääsiäissunnuntaina. Keikka oli valitettavan lyhyt ja Klubin tapaan soundit olivat, sanoisinko hieman luonnoksen asteella. Edellinen ”kohtaamisemme” tapahtui hieman yli 30 vuotta sitten Turun Ruisrockissa. Vettä on tuon jälkeen virrannut erilaista koskista viljalti.

Vanhaherra Dave soitti kaikki tutut "I Hear You Knocking"- hitistä Love Sculpture- aikaiseen Sapelitanssiin. Henkilökohtaisesti jäin kaipaamaan Rockpile- hittejä kuten"Teacher Teacher" ja"Queen of Hearts”.  

Dave Edmunds

Kuva: J. Åman / This file is licensed under the
Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

Tuottajana hän toiminut mm. San Franciscolaiselle, niin ikään kestosuosikilleni, Flamin’ Grooviesille. Edmundsin kädenjälki kuuluu selvästi yhdessä hienoimmista ja samalla unohdetuimmista rockin klassikkolevyistä ”Shake Some Action”.

Näyttää siltä, että kaikki vanhat kitarataiturit siirtyvät hiljalleen uran kääntyessä loppusuoraa kohti käyttämään Fenderin Telecasteria. Gibson 335  ja pikkutakki olivat pitkään Edmundsin tavaramerkkejä, mutta nyt ”eläkevuosinaan”  hän näyttää siirtyneen kokonaan Telecasteriin ja T-paitaan. Telecasterhan on kitaramaailman yleistyökalu, joka pitää vireensä keikkaolosuhteissa ja kuulostaa aina kyllin rockilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti